Bli partner

3 enkla sätt för att behålla din servitör!

Susanne Sjöö - Mar 1, 2018 10:03:41 AM

Många av landets restaurangägare kämpar med att behålla sin personal. En av anledningarna är den höga arbetsstressen som gör att allt fler söker sig bort från yrket.

Vardagen för en servitör är minst sagt hektisk, det är lunchrusningar och kvällssittningar som måste skötas på bästa sätt för att få nöjda och återkommande gäster. Oftast är det yngre personer utan utbildning som tar jobben som servitör för att få in en extra inkomst. Många av dem chockas av den hårda arbetsbelastningen och blir därför inte långvariga på restaurangen. Detta leder till att restaurangägaren behöver ägna stor del av sin arbetstid till att rekrytera ny personal, tid som de kunde spenderas på bättre saker.

Hur kan du som restaurangägare få dina anställda att stanna kvar?

Ett svar på detta problem är att bli en mer attraktiv arbetsgivare. Genom att minska stressen och ge dina anställda bättre förutsättningar att ta hand om restaurangens gäster, kan du få dina anställda att stanna kvar.

Vi har listat tre punkter som gör att du lättare kan behålla din personal.

  1. Låt dina gäster sköta matbeställningen på egen hand – Dina gäster behöver inte längre vara beroende av din serveringspersonal. Genom att digitalisera gästernas beställningsprocess kan de enkelt sköta sin beställning på egen hand. Detta leder till bättre service och mindre stress för din personal.
  1. Lägg fokus på att göra en enastående servering – Genom att minimera arbetsmomenten för din personal, kan de enklare fokusera på att göra en enastående servering. Istället för att göra allt – kan de fokusera på att göra restaurangbesöket till en upplevelse. Detta kommer att ge dig fler och mer nöjda gäster, samt mer långsiktiga anställningar.
  1. Effektivisera processen för gästens betalning – Din personal har fullt upp med att servera dina gäster och ska inte behöva ha koll på vilka som är redo att lämna restaurangen. Genom att låta dina gäster betala på egen hand utan att behöva vara i kontakt med någon av din personal, kan du enkelt effektivisera steget som krävs för att lämna notan samt att ta emot betalningen. Gästen bestämmer själv när den vill lämna sitt bord och din personal kan fokusera på annat.

Boka ett 15 minuters samtal och kom ett stort steg närmare en effektivare restaurang!

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation idag. Vi utgår från din verksamhet och dina utmaningar, vilket hjälper dig att effektivisera din restaurang och dina gästers upplevelse.

Boka kostnadsfri konsultation

Topics: Restaurangägare- bättre service- restaurangapp- behåll personal- servitör- betala med mobil- beställ med mobil- restaurang app- boka med mobil- restaurangappar- restaurang appar- app restaurang

Föregående inlägg

Vanliga restaurangproblem under lunchrusningen!

Nästa inlägg

Få en effektiv restaurang med bra service - så gör du!

PRENUMERERA PÅ BLOGGEN

Registrera dig idag och ta del av det senaste inom restaurang- och servicebranschen.

Registrera dig för våra blogginlägg

100% Privacy. No Spam.

Tidigare inlägg